Индекс на статията

Този мач бил от шест партии. За подготовката на такъв мач било нужно доста време.

В първата партия борба не се получила. Просто и двете страни не рискували. Програмата показала изцяло своята състоятелност и в прост эндшпил, без труд изравнила. Така или иначе белите можели да поддържат напрежението, не разменяйки топовете, усложнявайки задачата на черните.

В втората партия се случило неочакваното. Световният тогава шампион не видял мат в един ход, в равна позиция, имайки достатъчно време. Крамник в тази партия играл като човек. Първо в дебюта успешно надхитрил програмата, след което в мителшпила чрез серия правилни размени постигнал преимущество, след което просто допуснал недоглеждане.

В третата партия в дебюта компютъра с черните не изпитвал никакви проблеми. Човек трябва да избягва позиции с открит център, а желателно е да се стреми да получава закрити пешечни структури. Психологически Крамник бил наред.

В четвъртата партия белите имали не по-малко слабости от черните, а единственото потенциално главоболие за черните била пешката на "c6" но тя била надеждно защитена.

В петата партия Крамник не приложил каталонско начало и получил преимущество по дебют. За съжаление да спечели не му се отдало, но бил доволен от играта си.

Шестата последна партия била единствената в която Крамник не устоял на компютъра и програмата удържала убедителна победа.